Àrea de centre



Estableix una nova contrasenya

Sobre la revisió de puntuacions en el Cangur 2018 23/05/2018

  • Molt més tard del que hauríem desitjat, fins i tot després de l'acte d'entrega de premis, fem pública la decisió que les puntuacions del Cangur ja són definitives i ja no atendrem més revisions, (excepte, naturalment, en casos que es puguin considerar causats per algun lapsus en el treball de la comissió).

  • En les instruccions per al desenvolupament de la prova Cangur 2018 dèiem que demanàvem una acurada col·laboració en la revisió dels fulls de respostes abans d'enviar-los perquè va ser gràcies a ella que el nombre d'incidències en el  procés de lectura automatitzada dels fulls de respostes en el Cangur 2017 va ser molt i molt petit.  Ens sap greu haver-ho de dir però enguany això no ha estat així, "no ha funcionat". Potser es podria xifrar en un percentatge superior al 8%  l de centres que han demanat revisions per anomalies en els fulls de respostes (que no hi constés el curs, que no hi constés el model de la prova, que hi haguessin codis repetits...)  que amb  una acurada revisió s'haurien pogut evitar perfectament.  També hi ha hagut altres anomalies derivades directament de no seguir les instruccions per a la impressió dels fulls de respostes, en l'assignació de codis o en la pujada de llistes a la base de dades (i en aquest cas es demanava insistentment que en féssiu la comprovació). Encara que, com és natural, la majoria de centres ho han fet perfectament i els ho agraïm, aquesta dada que hem comentat és molt greu!!! (potser no es passaria un control de qualitat) 
  • Potser algú es pot preguntar:  no serà que la comissió Cangur  ha estat "massa tolerant"?  Podeu estar segurs que amb una organització que seguís estrictament terminis i que en tots els casos en què no s'havien seguit les instruccions s'hagués dit simplement això  ("no escau revisar perquè el full de respostes no és correcte")  hi hauria molts participants que ara tenen puntuació però que s'haguessin quedat amb el NP (no puntuat). Tanmateix les persones que fomem la comissió Cangur tenim moltes hores de treball amb alumnes i, certament, "ens hem saltat" terminis i hem "perdonat"  anomalies del tot evitables i si ho hem fet ha estat pensant per sobre de tot en l'alumnat.

  • Us esperem al Cangur 2019.  Tant de bo aleshores tothom hi posi l'atenció necessària per a seguir les instruccions i revisar la correcció del material que s'envia a l'avaluació.  Ja us en donem les gràcies per endavant!
Mostra totes les notícies